Vissza a főoldalra

KEVIN CONSTANTINE VÁRJA A VB-FELKÉSZÜLÉST

márc 24, 16:03
hokitavasz.hu

„Nagyon izgatottan várom, hogy elkezdjük a felkészülést. Novemberben és februárban már egy-egy hetet együtt töltöttünk, de most alakítjuk ki a végleges keretet és kezdhetünk el csapatként dolgozni” – közölte érdeklődésünkre Kevin Constantine.

A szövetségi kapitány kifejtette, hogy április 1. és 6. között úgynevezett tryout edzőtábort tartanak, ahol a bővebb keretben számításba vett játékosok mutathatják meg magukat és bizonyíthatnak a szakmai stábnak. A felkészülésnek erre a részére 23 játékos kapott meghívást, ők szerepelnek az ukránok elleni két mérkőzésen. Közülük nagyjából a fele folytathatja majd a munkát majd április 10-től, amikor kiegészül a keret a most még hiányzókkal. 28 játékos dolgozik tovább, a szűkítés majd a tamperei utazás előtt várható.

„Április 10-től az edzőtábort arra használjuk, hogy meggyőződjünk róla, a játékosok ismerik a taktikát, mindenki tudja, mi a szerepe. Ekkor állítjuk össze a sorokat, próbáljuk ki a különböző összeállításokat, gyakoroljuk alaposabban az emberelőnyt és emberhátrányt.”

A szövetségi kapitány beszélt a május 9-i, Kanada elleni mérkőzésről is, ami az EUROVIT Hokitavasz csúcseseménye lesz.

„A Kanada elleni meccs remek lehetőség a felkészülés befejezésére a finnországi utazás előtt. Kanada a legmagasabban rangsorolt ellenfelünk lesz a vb előtt, és Tamperében is találkozunk hasonlóan erős csapatokkal. Nem számít az eredmény, egy ilyen meccs biztosan hasznosan lesz és emeli a játékunkat szintjét.”

A felkészülési program

Április 5., 17.00, Miskolc: Magyarország-Ukrajna
Április 6., 18.00, Miskolc: Magyarország-Ukrajna
Április 14., 17.00, Miskolc: Magyarország-Japán
Április 15., 19.30, Miskolc: Magyarország-Japán
Április 20., 18.30, Tychy: Lengyelország–Magyarország
Április 21., 20.15, Bytom: Lengyelország–Magyarország
Április 25., 18.30, Milton Keynes: Nagy-Britannia–Magyarország
Április 26., 18.30, Nottingham: Nagy-Britannia–Magyarország
Május 3., 19.00, Budapest: Magyarország–Szlovénia
Május 4., 19.00, Budapest: Magyarország–Szlovénia
Május 9., 19.00, Budapest: Magyarország–Kanada

A keret

Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

Hátvédek: Falus Ádám (GC Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Szabó Bence (BJA), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19)

Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Horváth Bálint (Vimmerby, svéd), Kóger Dániel (Corona Brasov), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJA), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Schlekmann Márk (BJA), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Vincze Péter (Gyergyói HK)

A stáb

Kevin Constantine szövetségi kapitány
Fodor Szabolcs másodedző
Kiss Dávid másodedző
Szilassy Zoltán másodedző
Jukka Kontsas kapusedző
Dr. Rybaltovszki Henrik csapatorvos
Antal Dénes fizioterapeuta
Nagy József felszerelés-menedzser
Závodszky Szabolcs technikai koordinátor
Szilágyi Levente csapatvezető
Don MacAdam sportigazgató
Végh Benedek férfi szakági vezető