Vissza a főoldalra

NHL-edzőkkel érkezik Kanada

ápr 15, 14:04
hokitavasz.hu

Megnevezte edzői stábját a budapesti mérkőzésre és a világbajnokságra a kanadai szövetség.

André Tourigny lesz a kanadai válogatott szövetségi kapitánya az MVM Dome-ben a magyarok elleni mérkőzésen, majd aztán a világbajnokságon. Munkáját D.J. Smith, Alex Tanguay, Troy Ryan és videóedzőként James Emery segíti majd.

André Tourigny tavaly másodedzőként dolgozott a vb-ezüstérmes kanadai válogatottnál, korábban pedig a korosztályos együttesek mellett is megfordult. A 48 éves szakvezető volt másodedző a Colorado Avalanche-nél és az Ottawa Senatorsnál, éveket töltött az OHL-ben, a legutóbbi két szezonban pedig az Arizona Coyotes csapatát irányította.

D.J. Smith játékosként néhány meccsen erősítette a Toronto Maple Leafst az NHL-ben, de már lassan két évtizede edzőként dolgozik. Az OHL-es időszak után volt a Toronto másodedzője, 2019 óta pedig az Ottawa Senators főedzője. Tavaly is tagja volt a kanadai szakmai stábnak.

Alex Tanguay-nak van a leggazdagabb játékosmúltja: 1088 NHL-alapszakaszmeccsen 863 pontot szerzett, 2001-ben a Coloradóval bajnok lett, ráadásul ő szerezte a győzelmet jelentő gólt a nagydöntőben. 2016-ban vonult vissza, az előző két szezonban a Detroit Red Wings másodedzője volt.

Troy Ryan személye azért érdekes, mert a jelenleg is zajló női vb-n a kanadai válogatottat irányítja, ő tehát egy szezonon belül két nagy tornán is részt vesz.

A játékoskeret kihirdetésére sem kell sokat várni, így hamarosan megtudjuk, kik lépnek jégre az MVM Dome-ban május 9-én az EUROVIT Hokitavasz csúcseseményén.