Vissza a főoldalra

Ismét André Tourigny irányítja Kanadát a vb-n és Budapesten

ápr 26, 07:04
DobosSándor

Ebben az évben is az Arizona Coyotes vezetőedzője lesz a kanadai kispad első embere. Egy évvel ezelőtt világbajnoki címig vezette a válogatottat.

Hivatalosan is megerősítette a kanadai szövetség, hogy a csehországi A csoportos világbajnokságra ismét André Tourigny vezetésével készül fel az észak-amerikai válogatott, sorozatban második éve irányítja majd ő a csapatot, és negyedik éve a stáb tagja.

Dean Evason, Steve Ott és Jay Woodcroft lesznek a segítői, míg Justin Pigge kapusedzőként, James Emery videóelemzőként lesz a stáb tagja, ők ketten tavaly is ott dolgoztak a vb-n a csapattal.

„André alapember volt a kispadon az elmúlt években és izgatottak vagyunk, hogy Dean, Jay és Steve mellett ismét ő vezeti a stábot. Mindannyian rendkívül tapasztalt szakemberek, kiváló vezetői képességekkel, amik hozzásegíthetnek bennünket ahhoz, hogy megvédjük a címünket Csehországban” – fogalmazott Rick Nash, a kanadaiak általános menedzsere, hozzátéve, hogy ez a szakembergárda garanciát jelent arra, hogy a válogatott szereplésére büszkék lehessenek a következő hónapokban.

André Tourigny 2020-ban junior világbajnoki címet szerzett a kanadai válogatottal, egy éve pedig a finnországi vb-n ért a csúcsra a csapattal. A 49 éves szakember az elmúlt három évben az Arizona Coyotes vezetőedzője volt, az azt megelőző években az OHL-ben dolgozott, de 2013 és 2016 között előbb két évig a Colorado Avalance, majd egy szezonban az Ottawa Senators másodedzője is volt az NHL-ben.

A kanadaiak bombaerős kerettel érkeznek az MVM Dome-ba, hogy május 7-én itt játsszák le utolsó felkészülési mérkőzésüket. A vb-n majd Nagy-Britannia ellen kezdenek.

További bejegyzések