Vissza a főoldalra

Kanada klasszis GM-mel érkezik Budapestre

márc 26, 06:03
hokitavasz.hu

A kanadai szövetség bejelentette, hogy a kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok Rick Nash lesz a válogatott általános igazgatója a csehországi A csoportos világbajnokságon.

Mint ismert, a világbajnoki címvédő kanadai válogatott az MVM Dome-ban vívja utolsó felkészülési mérkőzését a május 10. és 26. között Prágában és Ostravában rendezendő vb előtt – a magyar válogatottal. A kanadai szövetség tájékoztatása szerint a világbajnokságon Rick Nash lesz majd a válogatott általános igazgatója, így értelemszerűen köszönthetjük majd őt Budapesten is.

„Rick egy kiváló szakember a kanadai válogatott élére a világbajnokságon, hiszen széles körű tapasztalatokkal bír nemcsak a nemzetközi és NHL-karrierje okán, hanem az eddigi vezetői feladatai miatt is. Izgatottan várjuk a közös munkát Rickkel, és elkezdjük építeni azt a stábot és csapatot, amely Csehországban képviseli majd a kanadai jégkorongot, és amely segíthet megvédeni a világbajnoki címünket májusban” – fogalmazott Doug Armstrong, a kanadai válogatottat irányító menedzsment vezetője a hockeycanada.ca oldalon.

Valóban nem akárkit köszönthetünk majd Budapesten: játékosként ott volt a 2006-os, a 2010-es és a 2014-es olimpián, utóbbi kettőn aranyérmet szerzett a kanadaiakkal. 2007-ben világbajnok, 2005-ben és 2008-ban vb-ezüstérmes lett Kanadával, de van junior vb-ezüstje is. Az NHL-ben 1060 mérkőzést játszott 15 szezon alatt a Blue Jackets, a New York Rangers és a Boston Bruins színeiben, karrierje során 805 pontot, 437 gólt és 368 asszisztot szerzett. Nash ott volt a 2022-es világbajnokságon is az általános igazgató közvetlen segítőjeként, egyébként pedig a harmadik idényét teljesíti a Columbus Blue Jacketsnél fejlesztési igazgatóként.

A kanadai válogatott május 5-én Bécsben, a Steffl Arénában játszik edzőmeccset Ausztriával, majd két nappal később jön a csúcsmeccs az MVM Dome-ban, a magyar válogatott ellen. A világbajnokságon aztán Nagy-Britannia, Dánia, Ausztria, Norvégia, Finnország, Svájc és a házigazda Csehország lesz az észak-amerikaiak ellenfele.

További bejegyzések